Mikko Savelius

Huuhkajat haastaa Kreikan, Unkarin ja Viron

  • Lähde: Twitter/UEFA Nations League
    Lähde: Twitter/UEFA Nations League

Suomen jalkapallomaajoukkue​elle, tuttavallisemmin Huuhkajat, arvottiin tänään (24.1.2018) paikka UEFA Nations Leaguen C-liigassa. Kyseinen turnaus järjestetään ensimmäistä kertaa syksyllä ja se huipentuu ensi vuoden kesän loppuotteluihin. Etukäteen jalkapalloilun edustusjoukkueet oli sijoitettu oman menestystasonsa mukaisiin liigoihin, joista sitten tänään arvottiin omiin lohkoihin 3-4 joukkuetta. Oman liigansa voittajille on tarjolla paikka EM-turnaukseen, mikäli se ei selvitä sinne tietään "normaalien karsintojen" kautta. 

Suomi arvottiin liiga-C:n lohkoon kaksi. Se kohtaa syksyllä Kreikan, Unkarin ja Viron maajoukkueet. Voittamalla ensin oman lohkonsa ja se jälkeen vielä muiden lohkojen voittajat. Suomelle tarjoutuisi tästä takaportti päästä suoraan vuoden 2020 Euroopan-mestaruuskilpailuihin.

​Miten kovia C-lohkon vastustajat ovat? Laitoin maat uusimman FIFA-rankingin mukaiseen järjestykseen.

MAA, FIFA-RANKING
Skotlanti, 32
Serbia, 37
Romania, 40
Bulgaria, 42
Montenegro, 46
Kreikka, 47
Unkari, 54
Norja, 58
Albania, 60
Slovenia, 64
Suomi, 68
Viro, 88

Kypros, 92
Israel, 99
Liettua, 147

​Suomen kannalta tilanne on oikeastaan hyvä. Omaan lohkoon saatiin kohtuulliset vastustajat, joista kaksi kovinta – Kreikka ja Unkari – ovat kaadettavissa. Mikäli Huuhkajat pääsee tästä ensimmäisestä aidasta yli, niin ei loppu mikään mahdoton ole.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat