Mikko Savelius

HIFK fotboll putosi - mitä seuraavaksi?

HIFK fotboll putoaa jalkapallon Veikkausliigasta. Edustusjoukkueen ensi kausi 2018 voi jatkua alemmassa Ykkösessä, mutta tarjolla on muitakin vaihtoehtoja. Otteluita seuranneena putoaminen oli pelillisesti tarkasteltuna oikeutettu - joukkueen organisaatio ei vastannut miesten jalkapalloilun korkeinta sarjatasoa. Tätä viestiä toisteltiin kotimaisissa urheilumedian analyyseissä, mutta kyllä siitä kuulin ihan lajin harrastajanakin. 

Mitä seuraavaksi? Edustusjoukkueen velat ovat kertyneet kolmella kaudella valtavaksi. Tänä syksynä seura ilmoitti uudesta osakeannista, jolla se yrittää paikata taloudellista tilannetta. Peliliike onnistui vielä kolme vuotta sitten, mutta nyt tilanne on toinen. Ensimmäisellä annilla saadut rahat menivät toiminnan kasvattamiseen, mutta nyt uusimmalla annilla rahoilla lähinnä kuitattaisiin vanhoja velkoja. Väläyteltyyn stadion-hankkeeseen ei juuri jäisi rahaa. Kaiken lisäksi putoaminen Ykköseen vei oikeastaan pohjan tältäkin.

Edessä on kaksi - tai oikeastaan kolme - vaihtoehtoa. Ensinnäkin edustusjoukkue voi supistaa toimintansa vastaamaan Ykkösen tilannetta. Tällöin ongelmana ovat vanhat velat. Mikäli uusi osakeanti onnistuu, niin tämä on täysin mahdollinen tie.

Toinen vaihtoehto edustusjoukkueen hakeminen konkurssiin. Tällöin vauhtia haettaisiin puhtaalta pöydältä alemmista sarjoista. Peliliike onnistui Hongalta, miksei myös HIFK fotbollilta? Kolmas vaihtoehto on edellä esitelty vaihtoehto maustettuna varakkaalla sponsorilla. Muissa Veikkausliigan joukkueissa henkilösponsoreita ovat muun muassa Ari Lahti (Kups), Raimo Sarajärvi (SJK) ja Olli-Pekka Lyytikäinen (HJK). Toisaalta HIFK yhdistyssäännöissä kielletään antamasta päätösvaltaa ulkopuolelle, minkä tiedetään huhujen mukaan sammuttaneen neuvottelut Sarajärven sekä kauempana takavuosina Harry Harkimon kanssa.

Mikäli seura olisi oikein innovatiivinen, niin brändi voisi antaa myöten harkita pörssilistautumista?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Olisi mielenkiintoista tietää, mikä taakka veronmaksajille tai yhteiskunnalle ovat nämä urheiluseurojen kuprut.

Raskaasti tappiollisuus ja sitä myötä konkurssit ovat enemmän sääntö kuin poikkeus. Jotkut jäävät näppejään nuolemaan, isosti. Jääkiekon Liigassakin kai muutama mahtiseura on taloudellisesti kuivilla, tai siis tekee voitollista tulosta. Siellä puolella on tosin löytynyt varakkaita mesenaatteja ja uusia ostajia, jotka kuittaavat velkoja.

Tämän blogin suosituimmat