Mikko Savelius

Stadin derby - ensikertalaisen silmin

  • Soihdut roihusivat ennen pelin alkua.
    Soihdut roihusivat ennen pelin alkua.
  • Fanipäädyssä tunnelma korostuu.
    Fanipäädyssä tunnelma korostuu.

Helsingin jalkapallon paikallisottelu eli Stadin derby pelattiin eilen (30.9.2016) Töölön jalkapallostadionilla. Paikalle saapui yli 10 000 katsojaa, mikä on 2-3 kertaa enemmän kuin mitä keskimääräinen Veikkausliigan ottelu kerää HJK:lle (keskiarvo 4 500 katsojaa) ja HIFK:lle (keskiarvo 3 700 katsojaa). Näitä lukuja voi verrata HJK:n ja SJK:n Suomen Cupin loppuotteluun Tampereella, jonka Ratina-stadion oli häpeällisesti lähes tyhjä.

Jalkapallossa olen ensisijaisesti Huuhkajien kannattaja, mutta kovin passiivinen sellainen. Paikallistasolla viime vuosien HJK:n ylivoimaisuus on suoraan sanottuna vienyt mielenkiintoa Veikkausliigaa kohtaan, vaikka muuten suhtaudun seuraan myönteisesti. Siispä päädyin ostamaan lipun HJK:n fanikatsomoon. Taisi olla ensimmäinen Veikkausliigan otteluni paikan päällä.

Tunnelmaa riitti koko ottelun ajan. Tai itse asiassa saapuminen jalkapallostadionille oli elämys jo itsessään. Paikka oli suljettu autoilta ja poliisit olivat varustautuneet mellakkavarusteineen. Fanikatsomoon pääsi kunnollisen turvatarkastuksen jälkeen. Tosin itse ottelussahan selvisi, että kunnon käsikopelointikaan ei estänyt soihtujen livahtamista fanikatsomoon.

Henkilökohtaisesti en tuntenut oloani turvattomaksi missään vaiheessa. En kuitenkin ottaisi kovin pieniä lapsia fanikatsomoon - sen sijaan pääkatsomoissa oli rauhallisempaa. Paikalliskamppailu päättyi HIFK:n voittoon 2-1. Ottelussa nähtiin hyviä maaleja ja lopussa vielä takaa-ajo, mikä teki ottelun seuraamisesta mielenkiintoista ja viihdyttävää.

Jälkikäteen Helsingin poliisi tiedotti useista häiriötilanteista ja pelastuslaitos uhkaili tapahtuman kieltämisellä. Toivottavasti ääri-ilmiöt saadaan kitkettyä pois.

Ensi kaudella uudestaan Stadin derbyyn!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa