Mikko Savelius

Kaikki blogit puheenaiheesta puurakentaminen

Volgan vanha uittokulttuuri

Uitto on ollut Suomessa tärkeä ja edullinen kuljetusmuoto, mutta niin näytti olevan tsaarinaikaisella Venäjälläkin. Näköjään aina oppii uutta itänaapurimaasta, etenkin silloin kun katselee sikäläisiä dokumenttiohjelmia (minulla on kotona tricolor-satelliittitarjontaa).

Savusauna

Rakensin, joutessani, savusaunan vanhoista hirsistä ja ihan itte. Vaimoni ehdotuksen pohjalta siitä tehtiin kombi-sauna eli sellainen, jossa on niin savukiuas kuin jatkuvalämmitteinen kiuas. Yllättävän kätevä ratkaisu. Savusaunan saa seuraavana aamuna jatkokäyttöön yhdellä pesällisellä ja varsinaisen savukiukaan lämmitysvaiheen lopussa kekäleet voi työntää tavalliseen kiukaaseen. Kun on muka kiire, niin silloin lämmitetään tuota jatkuvalämmitteistä (savukiukaan lämmitys kestää noin 4-6 tuntia).

Guggenheim nosto puurakentamiselle

Päätös Guggenheimin kilpailusta on loistava nosto suomalaiselle puurakentamiselle kun mukaan tulee maailman huippuarkkitehtejä. On täysin asiallista, että TEM tukee hanketta edistäessään puurakentamista kuten Tekeskin: http://www.tem.fi/index.phtml?s=4737
Julkaise syötteitä