Mikko Savelius

Kaikki blogit puheenaiheesta Kritiikki

Säveltäjien teosesitteet

Mistä mahtaa johtua, että säveltäjien kirjoittamat konserttiesitteet ovat kuulijoiden kannalta pääasiassa höpöä,  esimerkkeinä kuvat 1 ja 2. 

Niinkuin puheetkin: 

"Musiikki on olemassa ajassa. Yhdellä tapaa ajateltuna kontrolloin siis aikaa, kertoo Sir Harrison Birtwistle "

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/07/07/saveltaja-sir-harrison-birtwistl...

Musiikki on kielen muoto, joka kehittyy ajassa, kuten kielet kehittyvät”, 

Elokuva Suuri performanssi

Hulvaton komedia nykytaiteen eri ilmiöistä kriittisesti tarkasteltuna on nyt katsottavissa YLE:n areenalla. Harri Mannerin romaaniin perustuva elokuva Suuri Performanssi kyseenalaistaa nykytaidetta humoristisin keinoin ja Manner on kopioinut elokuvassa esitetyt taiteen "sitaatit" suoraan eri taiteilijoiden ja taidekriitikoiden reaalielämässä esitetyistä "sitaateista".

Vievätkö kirjabloggaajat toimittajilta leivän?

”Hyväksyn, että voin olla lajini viimeisiä edustajia”. Näin sanoi Helsingin Sanomien kirjallisuuskriitikko Suvi Ahola torstaina Helsingin kirjamessuilla sähäkässä paneelissa Kriitikot vs. kirjabloggaajat, jossa verkon blogimaailma kohtasi toimittajat.

Elokuva-arvio: Melancholia (O: Lars von Trier)

Joskus sitä vain oivaltaa, että leffa on totaalisen surkea jo alkumetreillä. Taannoin tv:stä tullut, kulttiohjaajan maineeseen nousseen Lars von Trierin suitsutettu teos Melancholia palautti kristallinkirkkaana muistoja mieleen, kun olin tämän teoksen vuokrannut Makuunista suurin odotuksin.

Julkaise syötteitä