Mikko Savelius

Kaikki blogit puheenaiheesta Joulureseptit

Jouluherkku: Espresso-taatelikakku

Nyt löytyi taatelikakkujen helmi: mokkakakun ja taatelikakun risteytys! Näin reseptin Yhteishyvän ruokalehdessä ja kokeilin sitä, mutta ohjeesta tuli ihan hassunkokoinen määrä taikinaa: sain siitä tuli puolitoista kakkua. Niinpä tuunasin omasta taatelikakkureseptistäni kahviversion.

 

Ja voi jumpe, että on hyvää! Käytin hienojakoista pikaespressojauhetta, mutta voisi tässä käyttää tavallistakin kahvia. 

 

Joulupöydän spesiaalit X 3

Meillä vietettiin tänä vuonna aika poikkeuksellinen joulu, nimittäin vanhempi ikäpolvi tuli meille sen sijaan, että me miehen kanssa olisimme ravanneet molempien vanhempien luona. 1,5-vuotias tytär nautti täysin rinnoin, kun sai kaikki isovanhemmat ympärilleen jouluksi.

 

Näyttävä juustokakku joulupöytään – tai uuteenvuoteen

Meidän joulupöydässämme oli tänä vuonna vanhojen tuttujen (laatikot, kinkku, rosolli, taatelikakku, juustotarjotin jne.) lisäksi ihan uusia ruokatuttavuuksia.

 

Taatelikakku X 3

Mausteiset kahvikakut ovat meillä kuuluneet jouluun aina lapsuudestani lähtien. Erityisesti taatelikakku on joulun juttu. En ikinä tee taatelikakkua muutoin kuin jouluna, vaikka siitä kovasti pidänkin.

 

Tänä vuonna ajattelin kokeilla totutusta poikkeavia reseptejä. Taateli-suklaakakku on tuhti herkku, joka vie kielen mennessään. Kokeilin Yhteishyvän ruokalehdessä ollutta ohjetta, mutta teinkin kakkutaikinasta muffineita. Kivaa vaihtelua sekin!

 

Julkaise syötteitä