Mikko Savelius

Kaikki blogit puheenaiheesta Venäjä-Suomi raja

Rajaseudun ilot

Jos edes hieman uskoo etelän nykyistä mediaa, niin meitä korven ja muunkin maaseudun asukkaita pitää sääliä. Etenkin niitä Itä- ja Pohjois-Suomen kanssaeläjiä, jotka huokaisevat suuren karhun välittömässä naapurissa. Raukat...

Pssst! Minäpä paljastan teille sisäpiirin tiedon: kirotusta itärajasta on paljonkin iloa! Eikä kyse ole pelkästään putinin pensasta.

Oheinen tunnuslause olkoonkin iloisen idänmatkaajan matkasävel (Georg Malmsténin mainion "Pennittömän uneksijan" pohjalta):

https://

 

Tietomurto Googlessa! Kreml peukaloinut suomalaisjulkkisten syntymätietoja?

Vai miten muuten selittyvät esimerkiksi Martti Ahtisaaren ja Riitta Uosukaisen syntymäaika- ja paikkatietojen vähintäänkin oudot ristiriidat? Kokeilkaa vaikkapa hakusanoja 'Gustav Hägglund syntyi'. Tsekatkaapas sitten kirkonkirjoihin perustuvat vuosiluvut ja verratkaa ei-valhemedian historiatietoihin kulloinkin voimassaolleista valtiorajoista sekä Suomen itsenäistymisvuodesta ja Pariisin rauhansopimuksen 1947 solmimisvuodesta, vrt.

Koulukarttaa korjattiin talvisodan jälkeen - luovutetut alueet jäivät Suomeen?

Vuoden 1940 koulukarttapainoksessa on 13.3. loppuneen talvisodan rauhansopimuksen realiteetteja näemmä kunnioitettu konkreettisen toteavasti. Uusi aluejako näkyi Viipurin läänin, Hankoniemen ja itäisen Sallan erottamisena rajaviivoin muusta Suomineidosta. Voidaankin kysyä, olisivatko nykyajan aluemenetyksistä kärsineet maat/valtiot valmiit näin nopeaan tosiasioiden eli de facto vieraan vallan tekemän laittoman sotilaallisen miehityksen ja anschluss-haltuunoton tunnustamiseen ns. mukisematta.

Julkaise syötteitä