Mikko Savelius

Kaikki blogit puheenaiheesta Veikkausliiga

Pörssilistautumisesta lisää potkua suomifutikseen?

Mitä yhteistä on italialaisella Juventuksella, saksalaiselle Dortmundilla ja skotlantilaisella Celticillä? Ne kaikki ovat pörssilistattuja jalkapalloseuroja. Halutessasi voit ostaa jalkapalloseuran osakkeita ja teoriassa vaikuttaa seuran omistajana seuran asioihin. Kauppalehden lehtijutun (3.6.2017) mukaan eurooppalaisten jalkapalloseurojen osakkeet ovat nousseet keskimääräistä paremmin.

Kotimainen Veikkausliiga matelee

HIFK fotbollin katsojamäärätavoite karkaamassa

Stadin derby on fudista parhaimmillaan. Mökki täynnä ja fanipäätyjen kannatuslaulut raikaavat. Mikäli useimmat Veikkausliigan ottelut saisivat yhtä lailla massat liikkeelle, niin jalkapalloseuroilla ei olisi mitään hätään. Helsinkiläisseuroista erityisesti HIFK fotboll pyörii vahvasti lipunmyynnin varassa, joka kattaa peräti 45 prosenttia budjetista. Samaten sponsoriraha on riippuvainen stadionin yleisömääristä, vaikkakin lukumääräistä näkyvyyttä tulee enemmän televisiosta.

Seinäjoella kuohuu – jalkapallostadion vai ei, ja millä hintaa?

Seinäjoen Sanomille iso hatunnosto siitä, että aivan purematta ei nielty gallupin tuloksia siitä, että pitääkö Seinäjoelle rakentaa uusi jalkapallostadion kaupungin rahalla. Aivan oikein toimitus huomasi, että kyselyä oltiin manipuloitu räikeästi (sivu 10) eturyhmän toimesta eli tässä tapauksessa jalkapalloharrastajien masinoimana. Pahasti ampuu omaan nilkkaan moinen manipulointi.

Liigakarsinnat tekevät vain hyvää Suomen jalkapalloilulle

Kuluvalla viikolla saatiin viimein selvyys tulevien kausien sarjajärjestelmiin, kun Palloliitto tiedotti liigakarsintojen palauttamisesta. Vastaukset kentältä ovat olleet kuitenkin hyvin kaksijakoisia, kuten odottaa sopikin.

 

Julkaise syötteitä