Mikko Savelius

Kaikki blogit puheenaiheesta Talviaika

Kellojen siirtelyn lopettamisen onni ja auvo

Puolivuosittaisen kestorutisemisen aihe on ollut kellojen siirtely kesä- tai talviaikaan. Onni ja autuus koittaa, kun EU:n elämästä vieraantuneet virkailijat viimein joutuvat päättämään siirtelyn lopettamisesta. Päätöksen myönteisinä seurauksina Suomen valtiovelka ja kestävyysvaje katoavat kuin itsestään, markka saadaan valuutaksi takaisin ja ilmastonmuutoksen uhka osoittautuu sittenkin maailmanlaajuisen tiedeyhteisön noloksi erehdykseksi. Jääkiekon MM-kisat saadaan takaisin julkisille TV-kanaville.

Valtava ikkuna itään

Paljon on ollut puhetta Venäjän pyrkimyksistä vaikuttaa "lännen" mielipiteisiin ja elämänmenoon. Osa tästä huolesta on aiheellista (trollaukset, RT-kanava jne) ja osa melko lailla vainoharhaista, sanoisin. Venäjä on ollut, on ja tulee aina olemaan naapurimme. Siihen voi suhtautua kolmella tavalla:

Eräs ratkaisuehdotus kellon siirtelyyn

Ainakin herrat  Piittinen ja Salonen ovat tehneet omat ehdotuksensa, miten kellojen viisareiden siirtelystä kesä- ja talviajan välillä päästäisiin eroon. Hitaana teen ehdotukseni vasta näin myöhään.

Siirrytään talviaikatauluihin

Ns. normaaliaika on täällä taas, ja joka puolivuotinen voivottelu elämänrytmin sekoamisesta, mikä tilastollisesti johtaa sairastumisiin ja jopa kuolemiin. Koska asia on EU-byrokratian kiveen hakattu eikä Suomi voi ilman satojen miljoonien eurojen sakkoa siitä luopua, asiaan on helppo ratkaisu: Muutetaan yhteiskuntamme elämänrytmiä, tai oikeastaan pidetään se samana, siirtämällä kellojen viisareiden lisäksi kaikki aikataulut normaaliaikaan.

Kellonviisariensiirtohulluuden palkkana 25-tuntinen sunnuntai 25.10.2015

# Nauttikaamme, sillä meillä on tiedossa luksusta, 25 tunnin vuorokausi sunnuntaina 25.10.2015. Mutta siihen se riemu päättyykin, sillä tämä kellonviisareiden siirteleminen on täyttä hulluutta – ja vielä EU:n direktiivillä.

   Normaaliajasta kesäaikaan siirtyminen vie maaliskuussa kansalaisten elämästä yhden tunnin. Erityisen katkeralta tuntuu, kun öistä nukkumisaikaa verotetaan tällä tavalla 60 minuutilla. Nyt on kuitenkin saatu se tunti takaisin ja päästy nukkumaan vastaavasti pitempi yö.

Julkaise syötteitä