Mikko Savelius

Kaikki blogit puheenaiheesta Taivas

Taivaallisia tarinoita maan kamaralta

Harvoin tulee kiinnittäneeksi suurta huomiota lukemiensa kirjojen nimiin. Nimi ei paljon paina, kun lukemista valitsee, jos kirjailija on tuttu ja hyväksi havaittu.

Aloin pohtia kirjojen nimiä, kun luin Juha Siron uuden romaanin Yllämme kaartuva taivas (Like 2019). Nimi ei sano mitään teoksen sisällöstä, mutta nyt kiinnitänkin huomiota taivaaseen. Se esiintyy yllättävän usein kirjojen nimissä. Taivaalla myydään muitakin kuin hengellisiä tuotteita.

Punainen hetki

Taivas on sininen, mutta joskus saattaa väri olla vaikka oranssin kultainen Paljon puhuttu ja mainostettu sininen hetki kestää noin puolisen tuntia. Eikä iltaruskon kuvaajallakaan koko päivää ole aikaa varattuna.

Parhaat paikat tulee katsastella etukäteen ja aika pitää huolehtia, että ennättää paikalle oikeaan aikaan. Nämä kuvat on napattu aivan sponttaanilla tyylillä suoraan pihalta, aivan vain sen takia, että näytti hyvältä.

 

Perseidit/ Las Perseidas

Katolisen kirkon kalenteerin mukaan 10.8. on Pyhä Laurentiuksen (myös Pyhä Laurin) päivä. Tänään, jos taivas on kirkas, kuten nyt on, voit katsoa korkeuksiin ja ihailla tähdenlentoja. Paras tähdenlentoyö on 12.8.  Ilmiön toinen nimi on ”Pyhän Laurentiuksen kyyneleet”.

Julkaise syötteitä