Mikko Savelius

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen kukat

Mistä heinäkuun kukasta pidät eniten?

Heinäkuussa pihalla melkein kaikkialla on kukkia. Tämä on yksi parhaista vuoden ajoista eikä se haitta, että helleaalto antoi odottaa itseään kauan. Tänään on ollut tosi hyvä ilma. 

Myös ihanat harakankellot, kurjenkellot, kissankellot kukkivat. Ilmeisesti nämä kellokukat ovat paikkauskollisia. Joka kesä ne nousevat samaan paikkaan. Kellot, varsinkin ne isot, ovat yksi Suomen suven kauneimmista ja näyttävimmistä kukista.

Paha hallayö

En pidä hallaöistä erityisesti nyt kun mustikat, muut marjat ja jopa omenapuut kukkivat. Halla voi tehdä tuhoja.

Kun kerran luonto on vauhdissa, minusta samassa vauhdissa sen pitäisi pysyä. Luonto kuitenkin määrää miten itse kulkee.

Nyt mustikat kukkivat runsaasti. Kuulemma mustikat kestävät jonkun verran pieniä pakkasia riippuen kukkien avautumisesta. Jos pölyttäjiä on paljon ja halla pysyy muualla, mustikkasato voi olla hyvä tänä kesänäkin.

 

 

Pala Suomen kesästä ulkosuomalaisille

On se varmasti niin, että monia Uuden Suomen blogeja luetaan ulkomailla. Näin on myös blogini kohdalla. Kävin noin kaksi viikkoa sitten katsomassa tilastoja Google Analytics -sivustolta ja sen mukaan Suomesta lisäksi blogia on käyty lukemassa Ruotsissa, Saksassa, USA:ssa ja myös Espanjassa.

Arvelen, että lukijat ovat ulkosuomalaisia, jotka haluavat tietää Suomesta. Joskus olen myös saanut viestejä ja kerran jopa Havaijilla asuvalta suomalaiselta.

Viesteissä kannustetaan jaksamaan kylmässä pohjolassa, ja kiitetään avoimesta ja rennosta asennoitumisesta suomalaiseen elämään.

Julkaise syötteitä