Mikko Savelius

Kaikki blogit puheenaiheesta Pukeutuminen

Pukukoodi ja sen salakoodi

Joskus pukeutuminen tuottaa ongelmia, niin miehille kuin naisille. Ongelma voimistuu etenkin silloin kun esiintyy televisiossa, kuten australialainen Samantha Heathwood (Channel Nine) eilen sai huomata katsojien runsaista palautteista. Kuvakaappaus: 

https://www.pedestrian.tv/content/uploads/2019/01/Screen-Shot-2019-01-10...

kesälomapukeutumiskulttuuri

Kesälomalaisten touhuja katsellessa tulee taas mieleen miten rähjäisesti ja huolimattomasti ihmiset tänä päivänä pukeutuvat.  Ei ole kovin mieltäylentävää katsottavaa tämä Suomen kesälomakansa.  Tosin ei se pukeutuminen ole hääviä  muutenkaan kuin lomalla, mutta lomapukeutuminen on kyllä hyvinkin idioottimaista, vähän kuin tyyliin Uuno Turhapuro.

Linnan juhlien koruissa ja rintamerkeissä näkyy Suomi 100 -teema?

Suomalaiskansalliseen keskusteluperinteeseen kuuluu julkinen arvuuttelu ja hypetys Presidentinlinnan itsenäisyyspäiväjuhlien pukeutumiskoodista/käytänteistä. Tällä kertaa eräät kutsun saaneet ovat vihjaisseet aikovansa käyttää itsenäisyytemme 100-vuotisjuhlavuoden 2017 kunniaksi juhlavaatetuksen täydentäjänä asustekokonaisuutensa osaksi liitettyjä 'täsmädesignkoruja ja -riipuksia'. Sellaisia, joita ei kuva-aihionsa puolesta todellakaan olla totuttu pitämään tavanomaisina valtakunnan virallisimmassa juhlassa.

Linnan juhliin luomuasussa? Suomineidon asukoodi puhuttaa

Suomalaiskansalliseen keskusteluperinteeseen kuuluva julkinen arvuuttelu ja hypetys Presidentinlinnan itsenäisyyspäiväjuhlien pukeutumiskoodista/käytänteistä  on noussut uusiin sfääreihinsä. Eräät kutsun saaneet ovat vihjaisseet aikovansa käyttää juhlavaatetuksen täydentäjänä asustekokonaisuutensa osaksi liitettyjä 'täsmädesignkoruja ja -riipuksia', joita ei kuva-aihionsa puolesta todellakaan olla totuttu pitämään ns. poliittisesti korrekteina valtakunnan virallisimmassa juhlassa.

Lämpö vähentää vaatteita - ja lisää testosteroneita

15. tammikuuta 2016 Yle Jälkiviisaat, ilman Kalle Isokalliota, väitteli pakolaisten |1ja muiden maahamme tulleiden raiskauksista, aktiivisesta seksin nälästä ja naisten kopeloinnista. Media tosin on osannut jo kertoa, että aktiiviset suomalaiset pakolaisauttajat, tai heihin rinnastettavat ovat ostaneet parilla kympillä seksiä vireiltä pakolaisilta |2 – ehkä rakkauskin kipinöi, mene ja tiedä)

 

Vaatekriisin ratkaisu

Noniin, nyt kun tiedän mitä sanoa, voin kertoa mistä edellisessä postauksessa oli kysymys. Joku arveli, että kyse olisi ollut castingista. Hän osui melkein oikeaan: olin pitkästä aikaa koe-esiintymisessä. Kriisin pukeutumiskysymykseen aiheutti se, etten ollut koskaan ennen törmännyt moiseen vaatimukseen. Minun maailmassani etukäteisohjeet ovat, että opettele vaikkapa jokin kappale tai tekstinpätkä ja laita liikkumiseen sopivat vaatteet. Mutta ei, täältä ei tullut muita ohjeita.

Pukeutumisen koukerot

Nuorena naisena pukeutuminen on aika ajoin äärimmäisen vaikeaa. Koulussa tämä ei ole ongelma, koska kaikkien vaatteet ovat samanlaiset, hyvin tarkkaan määritellyt työvaatteet. Viime aikoina olen todella alkanut arvostaa tätä helppoutta. Aamulla ei tarvitse miettiä mitä pukee päälle, koska vaatteet vaihtuvat työasuun kuitenkin ennen kuin kello lyö kahdeksan.

Syitä pukeutua typerästi, Halloween-painos

Vaikka en tavallisestikaan pukeutumiseni kanssa pakan harmain kortti, on silti aina hauskaa kun  on halloweenin tai vapun aika. Jotakin hauskaa voi aina kasata silloin. Aiempien vuosien tuotoksia on kuvassa, mutta en onnistunut löytämään yläasteen kuvia.

Pitkät kalsarit esiin

Lofoottien nurkille loppuviikolla parkkeeraava korkeapaine voi pitää jonkin aikaa Etelä-Suomen syyssateet loitolla. Pohjoinen ilmavirtaus saattaa kuitenkin tuoda kylmempää ilmaa tänne meillekin saakka.
    Viimeistään nyt meidän yli viiskymppisten miesten on kaivettava kaapin perukoilta pitkiä kalsareita saataville, koska haluamme pitää eturauhasestamme hyvää huolta.

Pitkät kalsarit esiin

Lofoottien nurkille loppuviikolla parkkeeraava korkeapaine voi pitää jonkin aikaa Etelä-Suomen syyssateet loitolla. Pohjoinen ilmavirtaus saattaa kuitenkin tuoda kylmempää ilmaa tänne meillekin saakka.
    Viimeistään nyt meidän yli viiskymppisten miesten on kaivettava kaapin perukoilta pitkiä kalsareita saataville, koska haluamme pitää eturauhasestamme hyvää huolta.

Julkaise syötteitä