Mikko Savelius

Kaikki blogit puheenaiheesta Populaarikulttuuri

George Michael - unreleased released

Tämä kaunis laulu (this kind of love) julkaistiin yllättäen marraskuussa, hieman ennen George Michael:in kuolemaa. Ilmeisesti nauhoitus on vuodelta 1993 ja siihen osallistuneet taustamuusikot ovat kuulemma käärmeissään siitä, että julkaisu tapahtui Georgen viimeisen miesystävän taholta eikä itse mestarin käskystä. Näin ainakin ilmoittaa saksalainen Bild-lehti.

Last Christmas

Luin juuri ennen joulua, että Last Christmas on yksi maailman suosituimmista joululauluista. Laulusta tuli klassikko melkein heti julkaisemisensa jälkeen. Laulu julkaistiin vuonna 1984 ja se on Wham-yhtiön tuottamana. Kappaleen on sanoittanut ja tuottanut laulaja George Michael.

Lazarus elää?

Raamatussa (Joh. 11) kerrotaan, kuinka Jeesus herätti kuolleen miehen, Lasaruksen henkiin neljäntenä päivänä tämän kuolemasta. Jeesuksen olivat kutsuneet hätiin Maria ja Martta, Lasaruksen sisaret. Jeesus saapui opetuslapsineen Betaniaan, näiden kotikylään, käski vierittämään kiven luolan suulta, jonne Lasarus oli haudattu ja huusi: 'Lasarus, tule ulos!'. Tämä tulikin luolasta siteisiin käärittynä, kasvot hikiliinan peittäminä. Jeesus käski riisumaan hänet siteistä ja päästämään menemään.

Taistelija-missi selvisi vammoistaan

Perinteisesti maansa huippumuusikkojen lähtiessä kiertämään on tavannut sattua ja tapahtua jo siirtymillä sellaista mikä artistin esiintymiskykyyn voi määränpäässä vaikuttaa. Naiset ja miehet kuten rokkarit ja missit, ovat lähentyneet tässä toisiaan. Tötteröhattujen invaasion välttääkseni ilmoitan suurimmaksi epäkohdaksi tuossa edellisessä sen, että nainen voi olla rokkari, mutta mies ei voi olla missi. Ei sillä niin väliä haluaisiko, mutta siltä varalta jos haluaisi olisi hyvä neutraloida tämäkin vääryys.

Putous, kansakuntaa yhdistävää kulttuuria

Lähestyn tätä kysymystä perin merkillisestä näkökulmasta. En nimittäin itse ole katsonut kyseistä ohjelmaa, en ainakaan sen enempää kuin mitä ohjelmaa esittävissä demoissa näytetään ja niiltähän ei tietenkään voi millään välttyä.

Itseasiassa juuri nämä demot ovat tuhonneet minulta kaiken mahdollisen mielenkiinnon kyseisiä ohjelmia kohtaan. Ne ovat minusta olleet varsin surkeita. Tutut ja tuntemattomat näyttelijät ovat vetäneet päälleen jotain hassua, naamalla joku paksu meikki, tukka kummallisesti pyntättynä ja naamalla jokin ihmeellinen virne, vartalokin jotenkin hassusti.

Julkaise syötteitä