Mikko Savelius

Kaikki blogit puheenaiheesta Pikkulinnut

Keväinen aamu

Yksi pieni muutos aamurutiineissa voi tuoda iloa koko päiväksi.

Tänään lapsi sanoi, että koulussa on hiihtopäivä ja lähdin hänen kanssa kävelemään koulua päin ja jatkoin aamulenkkini, koska aamu oli raikas, aurinkoinen ja yksinkertaisesti upea.

Tien varrella olevissa puissa alkoi tapahtua. Tiedätte mitä tapahtuu kun orava hyppii puusta toiseen. Yhtäkkiä orava pysähtyi ja tarkkaili tekemisiäni. Tuijotimme toisiamme kunnes päätin jatkaa.

Metsän pitkä yö

Pikkuleijonat voittivat MM- kultaa, mutta pikkulinnuille kelpaa paremmin auringonkukan siemenet ja suolaton rasva.

Pikkuisia noin 10 grammaa painavia lintuja, etupäässä laudalla käy talitiaisia ja sinitiaisia, katsellessa tulee väkisinkin mieleen miten se yönseutu menee niiltä. Päivä on lyhyt, silloin pitää etsiä evästä. Talvisydän on linnuille varsin stressaavaa, ruokailu aikaa on vain pari tuntia ja sitten nökötetään jossain kuusenkolossa 20 tuntia putkeen, kun ei näe lentää.

Lunta ja lintuja on vielä maassa

Niin se on sitten vappukin ohitse. Lunta tuli aamulla, mutta se on jo melkein sulanut. Pikkulintuja on piha täynnä, mutta ovat arkoja, eikä niistä saa kunnolla otettua kuvia. Kamerakin on ehkä syynä tai optiikka. Lintukuvauksessa pitäisi olla pitempi putki kuin 45 millinen.

Tikkakin kävi taas etsimässä ruokaa. Tulee hissukseen aivan kuin etsisi puusta ruokaa, mutta sitten pikku hiljaa lähestyy lintulautaa ja nappa sieltä pähkinän tai auringonkukan siemenen. Orava käy aikaisin aamulla välttääkseen koirien haukunnan.

Julkaise syötteitä