Mikko Savelius

Meri

Vienanmeren meriperhonen

Maaliskuussa sukeltaja Aleksander Benedik sukelsi Vienanmeren syvyyksiin ja teki uskomattoman kauneita löytöjä. Oheinen video kertoo kaiken, niin upeista jäänmuodostuksista kuin läpinäkyvistä olioista. Jos jonkinlainen taivas olisi olemassa maan päällä, niin tuo meriperhonen (sea butterfly) liippaa aika läheltä. Kiehtova otus! Läpinäkyvyys on suoja vihollisia vastaan ja upea valoeffekti johtuu sukeltajan kameran valaistuksen heijastuksesta.

https://

Jäähai, kaksi miestä ja meri

Luulin, että meri ei kiinnosta minua, järven rannalla kasvanutta miestä, muuten kuin kauniina maisemana, mutta erehdyin. Ajattelin ensin vain hieman silmäillä kirjaa, jonka tylsä nimi (Merikirja) pikemminkin karkotti kuin houkutteli lukemaan.

Yö meren rannalla

Vaikka täällä pohjoisessa on edelleen (harvinaisen) runsaasti lunta, niin silti Perämeri pian sulaa ja lasketaan Haukiputaalla pursiveneemme veteen. Suomen selkeät vuodenajat ovat rikkaus. 

Siihen kaipaukseen liittyen Pielisjärven/Sortavalan pianosäveltäjän, Heino Kasken (1885-1957), aina yhtä ihastuttava "Yö meren rannalla", vuodelta 1923 (pianistina oululainen Risto Lauriala):

https://

Saaristomeri jos globaali lämpötila nousee 2 astetta

Jos globaali lämpötila nousee 2 astetta, 11 siltaa Turusta Nauvoon pitää pääosin korvata losseilla ja lautoilla. 

http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/asutko-meren-lahella-tama-palvelu-saat...

 

11 siltaa Turusta Nauvoon: 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/valokuvaus/232165-11-siltaa-turusta...

 

 

Höga Kusten 2010 retkikunta, Härnösandista riippusillan kautta Häggvikiin

 

Höga Kusten 2010 retkikunta, Härnösandista riippusillan kautta Häggvikiin

 Yli 30 tuntia kestäneen Pohjanlahden ylityksen jälkeen venekunnat saapuivat Härnösandin kaupungin keskustassa olevaan satamaan ja koko porukan viimeisenä laituriin kiinnittyi meidän s/y Tiina II Spirito del Mare veneemme. Kova sivutuuli osui kapeaan salmeen ja onnistuimme saamaan pienellä vauhdin lisäyksellä veneemme tyhjään koloon kahden Colin Archer veneen välissä.

Jurmon vesillä, 11 kuvaa

Tänä vuonna tyyni Saaristomeri on ollut harvinaista herkkua. Retki Jurmoon Eivorilla 22.6.2015 tarjosi hienoja näkymiä. 11 kuvaa.

Meren raivo

Tänään ei ollut uimasää. Meri näytti voimaansa.

Päiväkävely Nauvossa 12.1.

Puolentoistatunnin päiväkävely tuotti satakunta kuvaa. Tässä Niistä muutamia.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä