Mikko Savelius

Kaikki blogit puheenaiheesta Maalaiselämää

Maauskoa 1950-luvulla

Edustan maatalousalaa (korpitilan pienviljelijä, agronomi/MMM) ja jo oman ikäni perusteella erityisesti tuo 1950-luku on ollut hirveän kiinnostava ajanjakso Suomen sodanjälkeisessä historiassa. Silloin vielä lujasti uskottiin maatalouteen ja oheiset elävän arkiston uutisfilmijaksot kielivätkin siitä maauskosta, mainiolla tavalla. Sen ajan selostajat olivat myös aivan omaa kastia: ainutlaatuinen puhetapa!

Valkoinen Anglia

Aikaisemmissa jutuissani totesin, että kansakoulun opettaja hyväksyi koulun aloittamisen järjestelyt niin, että naapurin Erkki jäi odottelemaan vuodeksi ja minä aikaistin aloitustani vuodella. Meidän kaveruus kesti eri oppilaitoksista (minä menin oppikouluun) huolimatta tiiviinä aina siihen saakka kunnes muutin pois seudulta. Ikäerosta tuli minulle varsinainen hyötypommi kun Erkki pääsi tienestihommiin koulun loputtua ja osti valkoisen Anglian.

Vapaavuoron opistosta kirjailijaksi?

Näin on, jollei luonto aja tikanpoikaa alas puusta. Laitoin taannoin profiiliini, että aloitin runouteen ja muuhun kirjallisuuteen liittyvät opiskelut lokakuussa (2014) Vapaavuorossa. Koska mielestäni opiskelussa pitää suorittaa välitutkintoja tai näyttöjä, on aika kirjoittaa ja julkaista kirjanen. Se tulee liittymään 60-lukuun ja Juukaan. Tuosta ajasta ja omista kokemuksista näyttää tulleen niin keskeinen aivojen pyörittäjä, että muistelupätkiä purkautuu Vapaavuoroon parikin viikossa.

Julkaise syötteitä