Mikko Savelius

Kaikki blogit puheenaiheesta Kevät

Kammottava tuomen kukinnan aika

Joitakin päiviä sitten satoi lunta ja oli yöpakkasta. Nyt on jo neljättä päivää helle, mikä on saanut lehdet, ruohon ja kukat sekä maassa että puissa puhkeamaan yhtä aikaa. Tänään oli myös ensimmäinen ukkonen. Muutaman päivän päästä pitäisi olla jälleen viileä sää, jolloin päästään hädin tuskin yli kymmenen asteen ja yölläkin pysytään vaivoin nollan yläpuolella.

Räystäät tippuu

Äsken ulkoa kuului "thump", kun aika paljon lunta tippui katolta. Lumensyvyys lähimmällä Ilmatieteen laitoksen sääasemalla Kiikalan lentokentällä on nyt 42 cm, kun se vielä torstaina 7.2. oli 51 cm. Kevättä päin siis mennään?

Kuvia lisätty myöhemmin sopivia saatuani.

Luonto herää Pusulassakin

Nyt on yksi vuoden parhaimmista jaksoista. Luonto herää ja toivon mukaan myös ihmiset.

Olin tänään Pusulan eri alueilla ja näin myös kauneutta.  Olen aiemmin kirjoittanut Pusulasta. Nimittäin perinteiseen metsätalouteen perustuva luonnonkaunis Pusulan nimi tulee mitä ilmeisemmin sanasta pusuttaminen, joka ennen vanhaan tarkoitti usuttamista. Muita teorioita nimen alkuperästä on olemassa, mutta tätä kenties koiraan liittyvää pidetään lähimpänä oikeaa versiota.

Räystäät tippuu jo

Ehkä vielä on hieman liian aikaista  puhua keväästä - rakennuksen ulkoseinän ulkopinnan ulkopuolelle​ ulottuvat vesikaton  osat tippuvat kuitenkin jo siihen malliin, että voisi ainakin kuvitella kevään korvan jo koittaneen...

Kevät on vauhdikas vuodenaika

Sitä vaan ihmettelee tätä nopeutta!

Versot

Kevät on käynnistymisen aikaa ja värit omanlaisiaan.

Kevättöitä

 

Kevät on ainakin itselleni kiireinen vuodenaika, mutta siitä ei kannata tehdä stressin lähdettä sydän- ja veronkiertoelimistön kustannuksella - aina voi pysähtyä hetkeksi seuraamaan esimerkiksi jäiden sulamista...

 

https://

https://

Kevät koittaa (Antikaiselle)

Parhaat hiihtokelit meneillään...

Kevättä rinnassa

Helmikuu vaihtuu kohta maaliskuuhun. Valon määrä lisäänty ja aurinko lämmittää jo mukavasti ainakin teiden pintoja. Tänään näin jo kaukaisuudessa lintuparveja.

Auringosta, linnun liikkeistä tai ihan vain siksi, että maaliskuu on tulossa, tänään halusin jo laittaa siemeniä itämään. Mietin kuitenkin, että se ehkä on vielä liian aikaista. Joka tapauksessa on  mukava kun on jotakin mitä odottaa: lisää valoa, pääsiäistä, vappua ja kesä.

Laittaisit sinäkin valoisia kuvia. :)

Julkaise syötteitä