Mikko Savelius

Kaikki blogit puheenaiheesta Kesäteatteri

Kuningas jalkapallo ja kesäteatteri

Jalkapallon MM-kisojen alkulohkon ottelut on kohta tapulteltu. Lajihienouksien ja kisafiiliksen ohella puheenaiheeksi ovat nousseet ihan muilta estradeilta kuin viheriöiltä tutut elkeet ja manööverit.

Näytös 1 – filmaaminen

Jalkapalloon on pesiytynyt uskomaton tapa filmata ja kalastella vapaapotkuja. Loukkaannutaan hipaisusta ja kieriskellään nurmikolla kuin kuoleman kielissä.

Näyttää välillä aivan komedialta, kun miljoonia euroja tienaavat, lihaksikkaat urheilutähdet kaatuvat dramaattisesti hennosta henkäisystäkin.

Teatterikesän lopetus

Tämä viimeisin muutama viikko on kulunut varsin tiiviiseen tahtiin teatterin parissa. Ensimmäinen merkittävä hetki oli Vekarateatterin/Esitystaideryhmä Radikaalin tämän kesän produktion ensi-ilta. Tänä vuonna olemme saaneet nauttia Annikan Ihatsun ohjauksesta ja käsikirjoituksesta teoksessa Kolme muskettisoturia. Varsin vakiota kesäteatteriräminää tänäkin vuonna. Miekkailua on paljon, ja itse siitä suuren osan koreografioineena voin olla ylpeä työnjäljestäni. Musiikki kulkee ja kaikille jää produktiosta varmasti hyvä mieli.

Kesäteatteri, paras teatteri!

 

Liisa Ihmemaassa täyttää tänä vuonna 150 vuotta. Oli siis oivallinen aika kääriä hihat ja tehdä siitä uusi, menevä dramatisointi tätä kesää varten. Jo viime vuodesta asti on tiedetty, että musikaalilla mennään, ja olen onnekkaana päässyt tekemään suurimman osan sanoituksista näytelmän ohjaajan, Riku Tiedemannin kanssa. Olen myös ollut valitsemassa biisejä, joten olen varsin innoissani.

Julkaise syötteitä