Mikko Savelius

Kaikki blogit puheenaiheesta Alkoholi

"Ilmainen alkoholi olisi liian suuri menoerä, ehkä"

Kun Euroopassa istun yleensä Finnairin kyydissä, yllätyin suuresti kun  Lufthansan Saksan sisäisellä paikallislennolla Berliinistä Muencheniin 23.10  "kaikki oli ilmaista" turistiluokassa.    Tarjoiluvaunujen päällä oli viinejä suurissa pulloissa, oluita lasipulloissa, eikä mikään ollut maksullista.  Aluksi ilmaiset suklaalevyt kaikille. Ihan piti kysyä, että eikö ole zuschlagspflichtig. "Nee, bei uns nicht".

Pakko myöntää: olen alkoholisti

Kyllä, niin se on. Juon liikaa viinaa, ja liian usein. Olen siis alkoholisti. Alkoholismini on johtanut myös siihen, että joudun oikeuteen. Hyvä minä?

 

* * *

LUE: Korjaus 17.4.

Vauhtia, kansalainen!

Kuten tiedämme, herra Sillanpää kärähti 'kristallista'. Seurasi huikea moraalipaniikki ja hätä Siltsun kunniasta. Nämä ovat kuitenkin toissijaisia teemoja. Paljon mielenkiintoisempaa on miettiä sitä, kuka tarvitsee lisää vauhtia, silloin kun ottaa etäisyyttä ikinomasta oravanpyörästään? Käsittääkseni huumeen tarkoitus oli pitää miestä pystyssä juuri silloin kun oli liikaa aikaa miettiä syntyjä syviä. Kun moderni menestyvä artisti joutuu hetkeksi pois valokeilasta, hän romahtaa, muttei väsymyksestä.

Känni on ainoa hetki kun ei ole krapulaa :)

Miten kauan krapula kestää? Tuntuu siltä, että se kestää vähän reilun viikon. Sen huomaa siitä, että jos sattuu olemaan muutamana viikonloppuna peräkkäin juhlintaa ja sitten kun on yksi vkl jääny väliin, niin puolen viikon paikkeilla alkaa olo normalisoitumaan.

Eli jos vetää joka viikko sen "perjantaipullon" niin on käytännössä aina krapulassa, paitsi tietty sillon kun sitä alkoo lipittää.

Eilen oli joulupäivä ja joo. Tulihan sitä käytyä kylillä tuttuja morjenstaan ja aamulla olo sen mukainen. Ehkä muutaman viskilasin olis voinu jättää juomati..

Nesteistä -paljonko juoda ja mitä?

Sanokaas kansalaiset, viisaat, oppineet, keitä teitä siellä on, että miten tämä vedenjuontihomma oikein lasketaan.

Että jos sanotaan että ihmisen pitäisi juoda vaikkapa nyt kaksi litraa vettä vuorokaudessa, niin se on selvää, jos sillä tarkoitetaan silkkaa vettä kaiken muun päälle. Mutta useimmat muutkin nesteet ovat enimmäkseen vettä, eikä niitä voida kai ihan poiskaan laskea, jos juomatottumus on esimerkiksi nauttia vetensä mehuina tai virvoitusjuomina.

Niin Surullista ja turhaa...

Keskustan olutkohu on saanut ihmiset harmistumaan, nauramaan, moittimaan ja myös miettimään monelta suunnalta alkoholiasiaa. Itsekkin muistan viime vuodelta haastattelun aamuteeveestä. Lääkäripäivien jälkeen lääkäriliiton edustaja nosti teemaksi suomalaisen naisten alkoholinkulutuksen.

Koskenkorva Presidentiksi?

Viina on viisasten juoma ja sen käytöstä pykäliä rustaavien päättäjien ikuinen mielikuvituksen lähde. Mainonnan rajoittamisesta on taas kohkattu ja tällä kertaa syystäkin. En minäkään pidä siitä, että joka tienristeyksen näkemäalueet ja tienvarret koristeltaisiin alkoholimainoksilla. Vähäpukeiset naisfiguurit mainostamassa rintsikoita vielä jotenkin menettelee.

Sinä päivänä Suomi jyrisi Viru Valge pullon takaa

Ministeri Arhinmäki sammui Sothsissa ja oli soosissa ja tämän johdosta hänen eroaan vaatii kansa, joka sivistyneesti vetää Virosta kannetut viinat tietenkin vain ruoan kanssa. Jos tässä maassa jostain mennään sekaisin niin se on päihdekeskustelusta. Ei tarvi ees itse päihteisiin koskea ja ollaan pihalla kuin tamponinnaru. Ja kaksinaismoralismi kukoistaa niin kauan kuin vain silmät auki pysyy. 2011 meinattiin kultaa voittanut jääkiakkomaajoukkue lynkata, koska esiintyivät humalassa ja kaikkien lapset saivat haitallisia vaikutteita oitis.

Julkaise syötteitä